Google maakt mobiel nog belangrijker

Google heeft afgelopen maand een belangrijke wijziging doorgevoerd. Door deze wijziging verschijnen websites die niet goed werken op mobiele apparaten, minder hoog in de zoekresultaten als je met een smartphone een zoekopdracht in Google uitvoert. Daarmee maakt Google mobiel nog belangrijker.

50 procent via mobiel
Google stelt dat nu ongeveer 50 procent van de zoekopdrachten via mobiele apparaten wordt uitgevoerd. De verwachting is dat dit de komende jaren verder zal groeien. Het is daarom steeds belangrijker dat websites ook voor mobiele apparaten geschikt zijn.

Hoe functioneert jou site op een smartphone?
Overigens is dat niet alleen belangrijk voor de resultaten in Google, maar ook voor het gebruik van je site op een mobiel apparaat. Want vaak is je site geoptimaliseerd voor gebruik met een computer, maar functioneert deze op een mobiel apparaat heel wat minder.
Wij jij weten of je site voldoet aan de nieuwe richtlijnen van Google? Google heeft een test tool voor je website: https://www.google.com/webmasters/tools/mobile-friendly/

Statistieken
Hoe makkelijk vind je bijvoorbeeld het adres op je site op een mobiel apparaat? En worden andere belangrijke gegevens over je bedrijf wel goed weergegeven op een smartphone? Hoeveel mensen al van jouw site gebruikmaken via een mobiel apparaat is makkelijk te achterhalen via het statistiekenprogramma achter je website.

Neem contact op
Graag helpt Taal&Digitaal je om je site geschikt te maken voor mobiele apparaten. Daarmee blijf je ook op een smartphone in beeld bij je klant! We maken graag een afspraak om de mogelijkheden door te nemen. Bel daarvoor met: Peter Rus, telefoon: 088-31 33 700. Mailen kan ook: info@taalendigitaal.nl.