5 tips voor goede SEO-teksten

SEO-teksten zijn van groot belang voor de vindbaarheid van de site door zoekmachines. Maar hoe schrijf je deze teksten? In dit artikel geven we je 5 tips voor het schrijven van goede SEO-teksten.

Zoekmachines zijn machines en kijken dus met een vooraf ingesteld programma naar de teksten op het web. Daarom is het mogelijk om SEO-teksten zo te schrijven dat ze door de zoekmachines goed worden opgepikt en daarmee hoog in de gewone zoekresultaten komen. En dat levert over het algemeen teksten op die ook nog eens goed de kern van de boodschap weergeven.

Uitgangspunt
Allereerst moet je bedenken op welke zoekwoord of combinatie van zoekwoorden je wilt dat je website wordt gevonden. Daarbij moet je ook bedenken waar je doelgroep zit. Een webshop wil het hele land bestrijken, maar een accountantskantoor heeft waarschijnlijk een regionale doelgroep. Daar moet je je zoekwoorden op aanpassen.

Tip 1
Eén webpagina

Heb je een lijstje met zoekwoorden, dan is het belangrijk dat je voor elke woord of combinatie van woorden een tekst schrijft die op één webpagina wordt gezet. Zoekmachines houden niet van diverse onderwerpen op een webpagina omdat ze dan niet kunnen bepalen welke tekst het belangrijkste is.

Tip 2
Kop

Het zoekwoord of de zoekwoorden zet je in de kop van het artikel. Als je in een goed CMS werkt zal de kop de goede html-code meekrijgen (H1).

Tip 3
3 tot 7 procent

De zoekwoorden verwerk je in de tekst. Maar niet te vaak. Een goede SEO-tekst bestaat voor 3 tot 7 procent uit het zoekwoord. Komt het woord vaker voor, dan zal het zoekwoord door de zoekmachines als spam worden gezien en lager in de zoekresultaten worden getoond.

Tip 4
De juiste plek

De zoekwoorden moeten op de goede plek in de tekst staan. Ideaal is als je tekst begint met het zoekwoord, het zoekwoord aan het begin of het einde van de tweede zin terugkomt en je de tekst afsluit met een zin waarin het zoekwoord aan het begin of einde staat.

Tip 5
Lengte van de tekst

Ook de lengte van de tekst is van belang. Een goede SEO-tekst bestaat uit niet minder dan 50 en niet meer dan 100 woorden.

Goede tekst
De kunst is nu om met deze tips in het achterhoofd een tekst te schrijven die niet alleen goed door de zoekmachines wordt gewaardeerd, maar ook nog goed leesbaar is. Heeft u daar moeite mee, dan kunt u uiteraard contact met ons opnemen.