Peter Rus

Peter Rus

Peter is al vanaf zijn middelbare schooltijd in de weer met teksten. Hij brengt in zijn tienerjaren zelfs een eigen blad uit. Toch ontdekt hij zijn roeping wat laat. Eerst doet hij de MTS Weg- en waterbouw. Pas op zijn 25e kiest hij voor het vak van journalist. Hij studeert journalistiek in Kampen en Zwolle.

Daarna werkt hij als freelance journalist voor diverse regionale bladen en vakbladen. Vanaf 1994 is hij persvoorlichter en redacteur bij het CNV. Medio 2001 verzet hij de bakens en ontdekt de mogelijkheden en onmogelijkheden van communicatie via het wereldwijde web als webmaster.

Tegelijk blijft hij ervan overtuigd dat het gedrukte woord een krachtig middel blijft om doelgroepen te bereiken. Hij combineert de vaste baan van webmaster daarom met die van freelance journalist. In de herfst van 2006 gaat hij helemaal voor Taal & Digitaal.

Naast schrijver, begeleider van projecten en plannenmaker, is Peter getrouwd en vader van drie zonen. Verder speelt hij basgitaar in de kerk waar hij toe behoort. Peter is optimistisch van aard. Zit een project wat tegen, dan zegt hij: “En toch, de blauwe lucht gaat winnen!”

06 466 82 777 | LinkedIn |

  • Copyright © 2017 Taal&Digitaal